Op uw gemak in de stoel van de mondhygiënist

Wij nemen uw wensen mee in de behandeling en beantwoorden uw vragen omtrent uw mondgezondheid.

Een behandeling bij de mondhygiënist in Rijen, bij Tilburg

Een behandeling bij de mondhygiënist is in de eerste instantie gericht op het voorkomen van tandproblemen. U wilt tandbederf, ontsteking van het tandvlees en gevolgen van deze problemen natuurlijk zo veel mogelijk mijden. Een preventieve gebitsreiniging helpt daarbij. Krijgt u toch een aandoening, dan richten wij ons op de genezing van het gebit.

Een eerste consult bij de mondhygiënist

De intake bij Mondhygiënepraktijk Rijen duurt ongeveer 45-60 minuten. De mondhygiënist stelt u vragen over uw gezondheid en uw tandzorg. Er volgt een mondonderzoek, waarbij u uitleg krijgt over de huidige conditie van uw gebit. De resultaten zijn leidend voor het vervolg. U krijgt advies over verdere behandelingen. Daarbij wordt uw tandarts geïnformeerd over uw mondgezondheid en de geplande procedure.

Voor een behandeling bij de mondhygiënist heeft u geen verwijsbrief nodig

Wanneer bezoekt u een mondhygiënist?

Mondhygiënepraktijk Rijen, tussen Tilburg en Breda, adviseert iedereen om regelmatig een mondhygiënist op te zoeken. Dat kan elk halfjaar zijn, of elk jaar, een beetje afhankelijk van uw eigen situatie. Laat u ook hierover adviseren. Zo voorkomt u problemen op de lange termijn.

Wacht in ieder geval niet met een bezoek wanneer:

  • uw tandvlees bloedt bij het tanden poetsen,
  • uw tanden of kiezen van stand veranderen of los staan,
  • uw tandvlees rood en gezwollen is en niet meer strak om de tanden of kiezen sluit,
  • uw tandvlees zich terugtrekt,
  • er regelmatig gaatjes ontstaan,
  • er vaak tandsteen of aanslag op uw gebit ontstaat,
  • er een vieze smaak of slechte adem aanwezig is,
  • dagelijkse mondverzorging om wat voor reden dan ook een probleem is,
  • u tandvleesproblemen heeft bij diabetes of reuma,
  • of uw tandarts of medisch specialist u adviseert te komen.

Wilt u een afspraak maken?

Zit u in een risicogroep?

Een extra controle van het tandvlees is aan te raden wanneer u zwanger bent of dat wilt worden, reuma, diabetes, hart- en vaatziekten of COPD heeft. Een extra tandvleescontrole is ook van harte aan te bevelen als u rookt, als u afhankelijk bent van nierdialyse of als u medicatie gebruikt waar u een droge mond van krijgt. Onderzoek wijst uit dat deze risicogroepen eerder ernstige tandvleesaandoeningen ontwikkelen en sneller tanden en kiezen verliezen.

Sla uw polisvoorwaarden er op na

De vergoeding voor mondhygiëne van uw zorgverzekeraar

Kinderen tot 18 jaar hebben altijd recht op 100% vergoeding vanuit de basisverzekering. Verder lopen zorgverzekeraars sterk uiteen wat betreft de vergoedingen van mondhygiënebehandelingen. Vraag dit zo nodig vooraf zelf even na bij uw zorgverzekeraar, of kijk in uw online polis. 

factoring bureau, vergoeding, betaling

Het betaaltraject bij Mondhygiënepraktijk Rijen

Vrijgevestigde mondhygiënisten werken met vaste tarieven. Facturatie verloopt via het factoringbureau Infomedics. Infomedics biedt de factuur altijd eerst ter vergoeding aan bij uw zorgverzekeraar. Indien de factuur niet of deels wordt vergoed, dan stuurt deze organisatie u voor het niet-vergoede gedeelte een factuur.

Uw eigen risico van uw zorgverzekering wordt niet aangesproken als u zich laat behandelen bij de mondhygiënist.